Обрат при разхлабването на мерките.

По нареждане на премиера Бойко Борисов министърът на икономиката отмени издадените по-рано днес Указания за реорганизацията на дейността на самостоятелните магазини за нехранителни стоки в търговските центрове, до които има директен достъп от улица или паркинг и магазините за нехранителни стоки с нетна търговска площ над 300 кв. м.

Припомняме, че на редовния брифинг на Националния оперативен щаб министър Лъчезар Борисов обяви, че въпросните обекти ще могат да продължат да работят, стига да ограничат площта си до 300 квадратни метра чрез преградни стени, ленти, щандове и др.

От Министерството на икономиката посочват, че отказът от тази мярка е с оглед на равнопоставеност между отделните браншове, както и заради краткия срок на действие на взетите противоепидемични мерки, които са за периода от 22 до 31 март.

Вече са в сила новите противоепидемични мерки

Вече са в сила новите противоепидемични мерки

Страната е в трети локдаун - от днес до 31 март

По-рано днес, веднага след брифинга с участието на икономическия министър Лъчезар Борисов от двете асоциации Сдружение на заведенията в България (СЗБ) и "Българска асоциация на заведенията" (БАЗ) излязоха с гневно обръщение: "Не ни се подигравайте!!! Стига дискриминация и двойни аршини!!! Вие доказвате, че вашите три Д са: Демагогия, Дискриминация и Диктатура!".

Този път и въпреки разцеплението сред браншовите организации тяхната позиция, макар и с по-културен тон бе подкрепена и от БХРА.

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

И БХРА иска да се отворят заведенията и то веднага

Хотелите и СПА-центровете могат да изпълняват мерките