Бедствено е положението заради големите пожари в общините Тополовград и Свиленград. Стихията е обхванала къщи в тополовградските села Радовец, Филипово, Присадец и Устрем.

Селата Филиповци и Присадец и дома за хора с психични разстройства в Радовец са евакуирани.
Осигурени са им вода и храна, търси се начин да бъдат информирани близките им. Горят и селскостопански сгради, съобщават от МВР.

Един човек е загинал в къщата си при пожара в тополовградското село Присадец. Мъжът бил инвалид. Неговата съпруга се издирва, предполага се, че и тя може да е загинала.

С изгаряния първа степен в тополовградската болница е настанена и 65 годишна жена. Има и други по-леко пострадали хора..

Пожарът започна на 25 август между селата Срем и Устрем и който унищожи 15 000 декара горска площ, вчера отново се разгоря. Силният вятър е прехвърлил пламъците през река Тунджа и се разпространява на територията на областта. Огънят преминава през селата Радовец, Присадец, Филипово и Варник

От Ямболка област пожарът е преминал и в турска територия.

Към момента в с. Студена е организиран щаб за ръководство на силите и средствата участващи в гасенето на пожара. Пристигнали противопожарни екипи от съседни региони. Поискана е и допълнителна техника от Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението" и помощ от военното министерство.

Борбата със стихията е разделена на три оперативни зони. Тази сутрин в гасенето на пожара са се включили и 50 военнослужещи, 80 служители на ОДП и "Гранична полиция", тежка верижна машина от комплекс Мини Марица-Изток-Ад.
Постигната е договореност при възможност ще бъде изпратен хеликоптер от Гърция.
.
Овладян е големият пожар край Тополовград, съобщава БНР, позовавайки се на областния управител на Хасково Райна Йовчева. По думите й до края на деня ще бъде ограничен и пожарът Свиленград, но и в двете общини ситуацията остава тежка. 
Благодарение на усилията на всички, които участват в гасенето, както и на падналия дъжд ситуацията е под контрол.