Бежанците не искат да живеят в България, защото е бедна. Това каза журналистът Мажд Алгафари в ефира на Bulgaria On Air във връзка с бежанската вълна на границата на Турция и Гърция. По повод вчерашната среща, провела се между Путин и Ердоган, Алгафари коментира, че Русия не я интересува за бежанците тръгнали към Европа като подчерта, че никой не се е опитал да разговаря с Путин за този проблем.

Според него бежанците ще се приберат по родните си страни, защото нито Гърция ще ги допусне, нито Турция. Той припомни, че тежката вълна на мигрнати е започнала още през 2013 г. Алгафари добави, че за 7 години Европа не може да вземе едно общо решение за проблема с бежанците.

Той поясни, че парите, дадени преди на Турция за бежанците не са достатъчни, като почерта, че от общо 3 млрд. евро, се пада по 50-60 евро на човек. Алгафари поясни, че бежанците не са били в лагери, а във вътрешността на Турция.

Путин и Ердоган се разбраха за спиране на огъня в Идлиб след маратонски преговори
Обновена

Путин и Ердоган се разбраха за спиране на огъня в Идлиб след маратонски преговори

В полунощ трябва да влезе в сила примирие в Идлиб

"Европа си мисли, че ще му даде някакви пари и айде, той иска не иска ще млъкне, но всичко си има граници и на човека вече му изпушиха бушоните", коментира още Алгафари.

По отношение на опасенията за бежанска вълна в България, Алгафари заяви, че мигрантите не искат да останат да живеят в България, защото е прекалено бедна. Припомняме, че само преди дни стана ясно, че 93% от бежанските лагери у нас са празни, това съобщи за news.bg говорителят на Държавната агенция за бежанците.

Алгафари заяви, че Европа диктува на нашите управляващи какво да правят.