Жена е пострадала и е приета в "Пирогов" след инцидент в столичното метро, станал малко след 16.00 часа на метростанция "Люлин".

Първоначално от МВР съобщиха, че пострадалата е момиче, което е било блъснато пред мотрисата. Допълниха, че е ранена сериозно и е превозена до медицинското заведение в тежко състояние, с опасност за живота.

Говорителят на „Пирогов" обаче уточни пред news.bg, че пострадалата е жена на 48 години, която е без опасност за живота и е контакна. По думите на самата пациентка тя е паднала в тунела на влака, но не е ударена от мотриса.

По-късно от болницата уточниха, че жената има контузия на гръдния кош и поясната област, както и охлузване на левия хълбок и лявото рамо.

Пациенткатa ще остане за наблюдение във Втора травматологична клиника за следващите 24 часа.

От СДВР потвърдиха за news.bg, че пострадалата е на 48 години и по първоначални данни е била блъсната от 32-годишен мъж, който е задържан в 9-то районно полицейско управление.  В него е открит нож. Тепърва ще се изяснява дали двамата са били заедно и какво е провокирало тежкия инцидент.

бТВ допълва, че след като блънал жената, нападателят хукнал да бяга. Свидетел на инцидента обаче му подложил крак и предотвратил бягството му.

Една от версиите, по които разследващите работят е, че тя е станала жертва на грабеж и по време на схватката, нападателят й е блъснал.

Криминалисти разследват случая, снемат се обяснения на свидетели, както и записи от камерите в метрото.

Поради инцидента на метростанцията движението на мотрисите беше временно преустановено.