С допълнителни 2 412 525 лв. продължаваме да инвестираме в образователната инфраструктура. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание в Благоевград. Единственият начин да останат тези млади хора там и да живеят добре, е да направим училища, детски градини, спортни площадки - това искат младите хора, подчерта още премиерът Борисов.

С отпуснатите пари за региона ще бъде извършено цялостно обновяване на сградата на една детска градина, ще бъдат изпълнени мерки за подобряване на енергийната ефективност в две училища, а в други две училища ще бъдат изградени нови физкултурни салони. За ремонт на покрива и отоплителната инсталация на сградата на основно училище "Свети Климент Охридски" в Добринище, община Банско, Министерският съвет отпусна 190 000 лв.

Вълчев предлага компенсиране на разходите на родителите с деца, неприети в детски градини

Вълчев предлага компенсиране на разходите на родителите с деца, неприети в детски градини

Предвижда се през 2021 г. да бъдат компенсирани разходите на около 3600 деца

500 000 лв. предостави правителството за дофинансиране на основен ремонт на сграда на детска градина "Еделвайс" в с. Брезница, община Гоце Делчев. Благодарим за средствата за изграждането на физкултурен салон в Дъбница. Тук учат 150 деца, заяви кметът на Дъбница Синем Бекирова по време на заседанието. Кабинетът отпусна 550 000 лв. за проектиране, изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на обединено училище "Христо Ботев" в селото. За образователна инфраструктура в община Гоце Делчев бяха дадени още 450 305 лв. за саниране на два учебни корпуса на сградата на обединено училище "Св. Климент Охридски" в с. Дебрен.

Кметът на Хаджидимово също изрази благодарност за бързо отпуснатите средства в размер на 722 220 лв. за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов физкултурен салон на средно училище "Никола Йонков Вапцаров" в града.