Новият председател на СОС е лоша новина за софиянци - показва, че за ГЕРБ приоритет е усвояването. Това каза Борис Бонев - столичен общинския съветник. За Спаси София е очевидно защо бе отстранен Герджиков. Според градските активисти явно той не можа да свърши работата, която Борисов очаква в оставащите последни две години от управлението на ГЕРБ в София. След като загубиха националната власт, от партията изглежда държат на всяка цена да си подсигурят каналите за усвояване на софийска почва.

Ако проблемът е огромната финансова дупка в градския транспорт, резултат от катастрофалното управление от страна на Фандъкова, трябваше да бъдат уволнени зам.-кметът по транспорт и шефът на ЦГМ. Тук изглежда целта е друга и финансовият колапс на града е само фасада. Впрочем къде е кметът да каже колко точно милиони ще трябва да налеем софиянци, за да спасим ЦГМ? - питат от Спаси София.

Напрежение в СОС след оставката на Елен Герджиков

Напрежение в СОС след оставката на Елен Герджиков

По-късно ще стане ясно кой ще бъде новият председател

Според тях назначаването на Георгиев лично от Борисов, при това чрез вмешателство, е много лоша новина за София и софиянци. То ясно показва, че в следващите две години целта ще бъде усвояване и окопаване вместо развитие. Целта на гражданите пък трябва да бъде да не им позволим да докарат София до фалит, както го направиха с градския транспорт, и да оставят вредни дългосрочни договори и административен хаос, заключи Бонев.

Припомняме, вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че Елен Герджиков е напуснал поста председател на Общинския съвет в София, защото не се е справял с отговорностите си.

Днес Столичният общински съвет избра с 37 гласа "за" Георги Георгиев за свой председател. Кандидатурата му обаче породи спорове в СОС.