Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поздрави от трибуната на Народното събрание Корнелия Нинова за местния вот.

Интересува ме оценката на хората, посочи той в отговор на въпрос на Корнелия Нинова каква е политиката ни за Шенген.

Нинова пита Борисов дали е премиер или управител на летен лагер

Нинова пита Борисов дали е премиер или управител на летен лагер

Тя захапа премиера, че играе танго две напред и една назад

Премиерът отговори на декларацията на соцлидера.

Снимка 453977

Източник: БГНЕС

Едва не се претрепал с правителствения самолет. Всички премиери ползвали държавни самолети. Да ви покажа колко сте дребнава, заяде се с нея Борисов. Той я атакува със заменките на Сергей Станишев.

Всичко, каквото е трябвало да се направи за Шенген е направено, отчете още министър-председателят. Всички европейски институции казват, че трябва да сме там.

Държавата си търси 80 млн. лв. от заменките на кабинета Станишев

Държавата си търси 80 млн. лв. от заменките на кабинета Станишев

Заменките са държавна помощ

Премиерът се ядосва как в ЕС всички лидери излизали на трибунки да казват, че ни подкрепят за Шенген. А според него сме изпълнили критериите.

Стига сте ми бърборили, че ни подкрепяте за Шенген, отговаря премиерът.

Няма да има предложение за първия ден на болничния, стана ясно от думите на Бойко Борисов.

Тази сутрин кметът на Перник бил при него и държавата отпуска на града 2,5 милиона лева.

Снимка 453969

Източник: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изтъкна, че членството в Шенген е национален приоритет. Тази цел е обединителна, смята тя. За Европейската комисия това носи икономически ползи. Соцлидерът попита защо Бойко Борисов е казал, че не ни трябва да влизаме в Шенген. Затова и Нинова попита какво е предпоследното ни намерение за шенгенското пространство.

Не може да ми оспорвате правото да ви искам оставката, не се даде соцводачът.

Тя иска да му помогне да разкрие заменките. Те били правени в миналото. Лидерът на БСП се опита да успокои залата, която се ядоса на думите й.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че Нинова има право да иска оставката му.

Снимка 453979

Източник: БГНЕС

Той припомни, че два пъти си е давал оставката, а Нинова обещала оставката си на червените, а после се отказала. В къщата на обесения въжето не трябва много да се размахва, каза лидерът на ГЕРБ. Борисов попита лидера на БСП с кое негово посещение е ядосала Корнелия Нинова.

Предположи, че това е високият пост в ЕНП на Мария Габриел.

По въпроса с оставките излъгах вас и няколко бизнесмени, подчерта тя.

Лидерът на левите предложи поименно да му каже с кои бизнесмени е договарял свалянето й от поста. Няма да овладеете БСП, изтъкна социалистката.

Заради корупцията на правителствата на Борисов не сме влизали в Шенген, според нея.

Малко по-рано Нинова попита Борисов: Господин премиер, вие министър-председател на държавата ли сте или управител на летен лагер за отпуски и почивки от калинки в администрацията?

Тя захапа премиера, че играе танго две напред и една назад. Сутрин едно, вечер друго - така не се управлява държавата, подчерта Нинова.

"10 години танго на премиера, 10 години спад на държавата", изтъкна тя.

Вие сте некомпетентни да управлявате, обърна се Нинова към премиера в пленарната зала. Не можете да избягате от отговорност, защото управлявате 10 години, отчете Нинова.

В последните седмици ни заливат скандали и тревоги с избори, водния режим в градовете, проблеми в здравната система, корупционните скандали не спират. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси за управлението.

"Г-н премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни червеният лидер.