Господин премиер, вие министър-председател на държавата ли сте или управител на летен лагер за отпуски и почивки от калинки в администрацията?

Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание.

Нинова зове: Свиквайте да носите легени, има климатични промени

Нинова зове: Свиквайте да носите легени, има климатични промени

Тя обвини управляващите, че не са поели отговорност за ВиК сектора

Тя захапа премиера, че играе танго две напред и една назад. Сутрин едно, вечер друго - така не се управлява държавата, подчерта Нинова.

"10 години танго на премиера, 10 години спад на държавата", изтъкна тя.

Вие сте некомпетентни да управлявате, обърна се Нинова към премиера в пленарната зала. Не можете да избягате от отговорност, защото управлявате 10 години, отчете Нинова.

В последните седмици ни заливат скандали и тревоги с избори, водния режим в градовете, проблеми в здравната система, корупционните скандали не спират. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси за управлението.

Нинова атакува ГЕРБ, че вместо водна реформа дават на хората легени
Обновена

Нинова атакува ГЕРБ, че вместо водна реформа дават на хората легени

Викат в НС Петя Аврамова и Нено Димов

Една криза се потушава с друга и се прехвърля на слънцето и опозицията, негодува Нинова.

Тя нападна премиера, че неговите министри разбират, че 320 000 хора бедстват за кризата с водата. Правителството бездейства и не е обърнало внимание на тези факти, смята лидерът на червените.

Нинова: Фалшива новина е, че в БСП ми искат оставката

Нинова: Фалшива новина е, че в БСП ми искат оставката

Въпросните 50 души се оказали 21

Докато не се промени моделът на здравеопазването, резултатът ще бъде този, атакува Нинова премиерът. Може ли цял живот да се осигуряваш и да умираш по пътищата на България, ядоса се Нинова. Кризата с болничните листове ви доведе да посегнете на трудовите права на хората, изтъкна Нинова и запита къде са парите на хората, внасяли обезщетение.

По думите на Нинова няма ги парите на хората в Сребърния фонд. Всички тези пари изтекоха в нечии джобове.

Уволнявате светкавично, за да потушите напрежението, но проблемите остават и се задълбочават. Следващата калинка продължава така до новата криза. И така - 10 години танго на премиера, 10 години разпад на системите, заяви Нинова.

"Г-н премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език, той е казал, че рибата се вмирисва от главата", допълни червеният лидер.