Лидерът на БСП Корнелия Нинова е изумена от неадекватните действия на властта за водния режим. Управлението обвинило кметовете и управителите на ВиК дружествата.

Хайде в тази национална криза да не подхождате така, призова лидерът на червените. Не поехте никаква отговорност за политиката на правителството във ВиК сектора, заяви още Нинова. Тя очаква да се вземат оставки, за да се потуши недоволството.

315 000 души в цялата страна на воден режим

315 000 души в цялата страна на воден режим

По думите на Нанков авариите в Перник са се увеличили двойно

Свиквайте хора, ще носите легени, защото има климатични промени, коментира социалистката като припомни наводненията преди време, когато премиерът призова народа да свиква, защото имало климатични промени.

За проблемите не били виновни слънцето и дъждовете. Виновно е безхаберието в последните десет години, категоричен бе червеният водач.

Припомняме, че вчера перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим. Малко по-късно беше освободен от длъжност шефа на ВиК-Перник. 

След това стана ясно, че язовир "Долна Диканя" не може да се използва за Перник, защото водата е заразена със салмонела.

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Уволниха шефа на ВиК-Перник

Заради кризата с водата

Преди дни новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане предложения от ВиК график за воден режим.

На 7 ноември беше обявено, че ще има воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров заяви, че причината за водния режим е некомпетентното управление на ВиК-Перник.

Откриха салмонела в язовир "Долна Диканя" - водата му не става за Перник

Откриха салмонела в язовир "Долна Диканя" - водата му не става за Перник

Предстои да се направи и втора проба

На 14 ноември Владимиров заяви, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.

От 18 ноември 2019 г. започна воден режим в региона. Той обхваща Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец. Водният режим засяга около 60 000 души.

Същият ден - 18 ноември, кметът Станислав Владимиров сезира прокуратурата. Очакванията му са прокуратурата да влезе във ВиК и да прегледа всички действия. Според него продължаващото разхищение на вода ще изчерпи и малкото останало количество от безценния ресурс.

Перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим
Обновена

Перничани щурмуваха сградата на ВиК заради водния режим

Подготвили са писмо до кмета, искат оставки