2019-а беше добра година за България. Не липсваха предизвикателства, учим се и от грешките си. Това написа премиерът Бойко Борисов във "Фейсбук" по повод посрещането на новата 2020 година.

Накратко той изреди постиженията на управлението за последните 12 месеца.

Работихме много и във важни посоки - за повишаване на доходите на българите, за ускоряване растежа на икономиката, за увеличаване на чуждестранните инвестиции, за разкриването на нови работни места. Страната ни придобива и най-модерните самолети на Балканите, с което за пореден път затвърдихме евроатлантическия път на България.

И през 2020 г. ще продължим да работим по изпълнението на основните ни приоритети. Инвестициите в образованието и здравеопазването едновременно с реформирането на двата сектора е водещата ни задача. Работата по изграждането на магистрали, газопроводи, жп линии, болници, читалища, училища, детски градини, храмове и спортни обекти също ще продължи. Решителността ни идва от доверието, което ни гласувахте и на двата избора през 2019 година.

Премиерът не скри, че управлението допуска и грешки, но увери, че се учи от тях.

Радев: Народът ни има сили отново да се обедини за просперитет

Радев: Народът ни има сили отново да се обедини за просперитет

Изпращаме трудна година с много проблеми, припомни държавният глава

Пожелавам на всички много здраве, щастие и сили, за да се справим заедно с изпитанията през новата 2020-а година!, написа още той.

Припомняме, че в новогодишното си приветствие президентът Румен Радев бе критичен за отминалата година, не скри трудностите, през които е преминала страната и настоя гражданите да търсят правата си пред институциите.