Ще продължим да толерираме и малкия, и средния, и едрия бизнес. България е в крайната фаза за влизане в чакалнята на еврозоната, страната ни се справя изключително успешно с опазването на външните граници на ЕС. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Той направи изявлението по време на юбилейния пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ) в България, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Пред представителите на бизнеса у нас премиерът сподели добрите си впечатленията от посещенията във високотехнологичните и индустриалните заводи и заяви, че размерът на данъците в страната няма да се променя.

Ние данъците нямаме да пипаме - това е най-добрата среда. Инвестиции и стабилност - това е, което сочат кредитни агенции, ние ще държим прогнозируеми данъци до края, подчерта още премиерът Борисов.

В изказването си пред българския бизнес министър-председателят посочи, че в момента приходните агенции работят активно и допълни, че единственият шанс да се вдигнат доходите е тази икономическа стабилност да продължи.

Надпреварата на политическите партии за това дадено нещо да бъде безплатно, ще доведе до тежък катаклизъм. Безплатното за едни, означава по-високи данъци за други, обясни премиерът.