Премиерът в оставка Бойко Борисов е приет отново в болница, съобщава "Фокус".

Борисов е приет малко след 13.00 часа в правителствена болница „Лозенец", заяви проф. д-р Любомир Спасов и добави, че премиерът в оставка е постъпил с високи стойности на кръвното налягане (180/100), обща отпадналост, общо неразположение.

В момента е на системи, добави проф. д-р  Спасов.

Наблюдаваме го, кръвното налягане е все още високо, но предполагам, че ще го нормализираме. Все още са минали само няколко часа, откакто е постъпил", изтъкна д-р Спасов.

Премиерът в оставка ще остане в болница, колкото е необходимо и ще бъде под постоянно лекарско наблюдение, добави проф. Спасов.

Припомняме, в понеделник Борисов бе приет в правителствена болница "Лозенец" заради високо кръвно налягане. Преди да постъпи около 17 часа и 30 минути Борисов присъства на връчването на мандата за съставяне на правителство от президента Росен Плевнелиев в Президентството.

Борисов бе приет с хипертония и кръвно налягане 190/115.

Заради заболяването му бе отлагано на два пъти заседанието на правителството в оставка в сряда и в четвъртък. Борисов бе изписан в четвъртък от болницата и в петък присъства на правителственото заседание.