Медицинският съвет изпълнил достойно работата си. Това стана ясно от думите на професор Коста Костов пред Би Ти Ви. 

Вчера беше съобщено, че Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейността си. 

Съветът бе създаден преди две седмици, за да помага и съветва в лечението на пациенти с COVID-19, те изготвиха комплексен документ, който да служи за наръчник. Причината да спре дейност е, че ангажиментите им вече са приключили.

Премиерът Бойко Борисов проявил разбиране, че съветът приключва дейността си за две седмици. Членовете на съвета не са получавали заплати за дейността си. Оставаме на поста си, каза Костов.

Медицинският съвет към МС прекратява дейност

Медицинският съвет към МС прекратява дейност

Приключили с ангажиментите за които са събрани

В съвета работели в диалог, разбиране и чуваемост. Самият Костов е очаквал конфликти, но такива не е имало. С генерал Мутафчийски имал добър разговор в присъствието на Бойко Борисов и там сближили позициите си.

Припомняме, че стана ясно, че между професор Коста Костов и генерал Венцислав Мутафчийски има напрежение.

Напрежението бе създадено изкуствено, каза Коста Костов.

Междуличностни конфликти между него и Мутафчийски е имало, но те не трябвало да се отразяват на работата им. При премиера и двамата осъзнали, че работят в една посока.

Правим го за каузата, за победата, трябва да излезем от тази епидемия с минимални жертви, изтъкна професор Костов. ВМА е в сърцето ми, моята втора Алма матер е ВМА, сподели още той. По думите му не е изневерил на принципите си, приемайки поканата на премиера да оглави Медицинския съвет.