"Загубихме 5-6% от гласовете заради скандала с бюлетините в Костинброд. Като стане ясно, че те не са били за експедиция, някой от прокуратурата трябва да изгори." - заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред в. „Труд".

"Защо Роман Василев от градската прокуратура пое този случай? Той е от компетенцията на районната прокуратура." - попита риторично Борисов.
От обвинението вече обявиха, че разследването е за длъжностно престъпление. По тези деяния работи градската прокуратура, особено ако проверката включва и служители на Министерския съвет.

„Обикновените" изборни престъпления са в ресора на районните прокурори.

Лидерът на ГЕРБ има намерение да даде пресконференция едва след като ЦИК обяви официално резултатите от вота.
"Важно е дали имаме един мандат повече или по-малко." - поясни той.

"Аз за първи път виждам някой да е втори и да говори, че е победител." - каза още бившият премиер, коментирайки БСП.
Той уточни, че искат да направят анализ на изборните резултати - на кои места как е гласувано, да разгледат разреза на вота. "Не е случайно, че младите гласуват за нас..." - добави лидерът на ГЕРБ.

"С никого не преговарям още, все едно какви глупости пишат. Не гледам телевизия и не чета, дори се карам, като е включен канал с новини..." - заяви Борисов.

"Ако не бъда избран за премиер, влизам в парламента, нали там се коват законите." - обяви още той.

Негови съпартийци от два дни коментират, че не си представят как Борисов ще седне зад депутатската банка.

"Мислите ли си, че ще седне там, където бе мястото на Доган, който дни наред лъжеше хората." -  коментира неназован високопоставен представител на ГЕРБ.

През 2005 г. Борисов, който тогава беше главен секретар на МВР, участва в партийните листи на НДСВ за парламентарния вот. Той бе водач в Пловдив-област и в Благоевград. И въпреки че  "издърпа" листите, така и не се закле като депутат. Тогава депутат стана Лъчезар Иванов, а Цветан Цветанов, който беше четвърти в Благоевград, не влезе в парламента.