Служебният министър на вътрешните работи и предстоящ редовен такъв в кабинета "Петков" Бойко Рашков ще продължи с разкритията си за АМ "Хемус". След като бе представено правителството в парламента, Рашков заяви, че приоритет ще бъде организираната престъпност и разследването, което се осъществява по-големи инфраструктурни проекти.

Ние продължаваме да работим по разследването на "Хемус" и това ще доведе до някои промени за в бъдеще. Промените ще се отнасят за състава от някои от парламентарните групи, каза Рашков, като не уточни дали ще иска депутатски имунитети или не.

Бойко Рашков се надява, че ще постигне необходимите резултати, които следват от фактите, които лично той вече е установил.

Пуснаха под домашен арест мъжа, изпрал парите за АМ "Хемус"

Пуснаха под домашен арест мъжа, изпрал парите за АМ "Хемус"

На името на футболния съдия Борислав Колев са регистрирани две фирми

На 5 ноември вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че близо 60 милиона лева от общо 84 милиона, отпуснати от АПИ за строежа на Лот 5 на АМ "Хемус", са били източени чрез мащабна схема, включваща редица кухи фирми-бушони. Парите се превеждали на финалната в схемата фирма-бушон, откъдето се изтегляли в брой в "чували и сакове".