Заседанието на Националния съвет на БСП, което трябваше да се проведе утре, се отменя и ще се проведе на трети юни.

Тогава трябва да бъде готова окончателно листата на социалистите за участието на БСП в предсрочните избори на 11 ти юли.

От "Позитано" 20 съобщават, че попълването на листите е без проблем.

Припомняме, на 22 май БСП подписа предизборно споразумение с АБВ и "Нормална държава". 

В коалицията не влезе Татяна Дончева и нейното Движение 21, въпреки че това бе предварително обявено.

Два дни по-късно проф. Минчо Христов влезе в коалиция с БСП.

А на 26 май социалистите се регистрира в ЦИК.

БСП се регистрира в ЦИК с амбиция за голямо ляво обединение

БСП се регистрира в ЦИК с амбиция за голямо ляво обединение

Градация за следващия 46-ти парламент

Въпреки нееднократните уверения от страна на пресцентъра на "Позитано" 20, че вътрешни проблеми при реденето на листите няма, има индикации за сериозни проблеми. Излезе информация за саботиране на политиката на ръководството на партията от страна на пловдивската организация на БСП, където от години се разгръща и конфликта между Нинова и Георги Гергов. Там за водач на листата в Пловдив бе издигнат депутатът и от предишното НС Иво Христов, макар на предишните избори водач да беше Корнелия Нинова. Също така знакови за последните години имeна като Весела Лечева си направиха самоотвод от листите и не пожелаха да са кандидати за депутати.

Едва преди седмица отново знаково лице за червените - бившият премиер Жан Виденов - основа своя формация с претенциите да стане обединител в ляво и макар и да не получи регистрация от ЦИК за предстоящите предсрочни избори, заяви подкрепата си за кандидатурата за втори мандат на президента Румен Радев.