Новият министър на правосъдието Данаил Кирилов отказа да коментира дали председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов трябва да се оттегли от поста след като името му бе замесено в скандала, придобил известност като "Апартаментгейт".

Според него една оставка е преди всичко личен акт. 

Напрежение във Висшия съдебен съвет няма, твърди министърът.

"Оставката е личен акт и тя е резултат от преценката на съответната личност. Не искам да коментирам и да сравнявам стандарти. Принуждавате ме да кажа, че стандартът в ГЕРБ е този, тоест ние подаваме оставки при съмнение. Имаме политически опоненти, които реагират точно обратното", каза още новият правосъден министър Данаил Кирилов.

Лозан Панов иска да прочете доклада от проверката на ИВСС

Лозан Панов иска да прочете доклада от проверката на ИВСС

Съгласно Закона за съдебната власт проверяваното лице се уведомява за резултатите от ревизията

Припомняме, че преди дни стана ясно, че Панов има намерение да заведе иск срещу държавата България в съда в Страсбург. Това съобщи съпругата му Елисавета Панова.

Поводът за жалбата ще бъде потвърдената от Административния съд в София глоба, наложена над шефа на ВКС за това, че е нарушил действащия към 2017 г. Закон за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Лозан Панов не бил подал декларация пред Сметната палата.

Името на Панови бе замесено в скадал с покупката на имот, за който се твърди, че Панова е придобила на съмнително ниска цена.

По това време обаче двамата все още не са били семейство.  

Самият Панов отказа да подава оставка.