Депутатите дадоха възможност на Министерски съвет да може да отпуска средства за хуманитарна помощ за Украйна. Това стана с текстове от Закона за държавния бюджет. Предложението е на коалицията. Министерски съвет ще може да одобрява допълнителни разходи, трансфери или увеличения на показателите от Закона за публичните финанси за бюджетите на първостепенни разпоредители в бюджета за сметка на икономии и разходи по трансфери на други първостепенни разпоредители и икономии на разходите.

Това ще може да се случва при финансиране на дейности по оказване на незабавна хуманитарна помощ на живеещите в Украйна български граждани и българи с украинско гражданство, включително при необходимост от евакуация и за предоставяне на хуманитарна помощ на Украйна и извършван на разходи за справяне с последиците от военните действия срещу Украйна.

ССИ помага на евакуираните от Украйна българи да си намерят работа

ССИ помага на евакуираните от Украйна българи да си намерят работа

Те могат да се свържат със ССИ чрез “горещата линия”

Трябва да бъдем обединени, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ. Важно е да се постъпи държавнически, допълни тя. Подкрепа за предложението дойде и от "Възраждане".