Днес ще бъде изтеглен жребият за поредността на телевизионните обръщения на кандидатите за президент и вицепрезидент, допуснати до балотажа на президентския вот, съобщават от ЦИК.

Румен Радев и Илияна Йотова, както и Анастас Герджиков и Невяна Митева, имат право да отправят 10-минутни обръщения в програмите на Българската национална телевизия и Българското национално радио на 19 ноември 2021 г., който е последният ден на изборната кампания.

Тегленето на жребия се извършва публично и ще се проведе в 13.30 ч., в сградата на Народното събрание на пл. "Княз Александър І" № 1.

За 18 ноември е насрочен телевизионен дебат между Румен Радев и Анастас Герджиков в ефира на БНТ, който ще бъде единствен за цялата кампания. Герджиков нееднократно отправяше покани за дебати, които Радев отклоняваше, като обеща да се яви на диспут преди втория тур, ако има такъв.

Междувременно Радев се стремеше към победа на първия тур, която не се осъществи както поради ниската избирателна активност, така и поради резултата му, който не надхвърли 50%. Припомняме, за победа на първия тур е необходимо някой от кандидатите да получи над 50% от гласовете и същевременно активността на избирателите да премине прага от 50%.       

Окончателно: Радев с 49.41% и Герджиков с 22.82% отиват на балотаж

Окончателно: Радев с 49.41% и Герджиков с 22.82% отиват на балотаж

При 100% обработени протоколи...