Доброволческата инициатива "Гората.бг" дари на Ямбол 5600 фиданки, съобщи общината. Това стана след като кметът на града Валентин Ревански се свърза с доброволческата инициатива. Фиданките от цер са 5000, боровете са 600 на брой. "Гората.бг" е доброволческа инициатива, която засажда и предоставя за залесяване дръвчета в цяла България.

Идеята възниква в края на 2011 година. Първоначално тя се е развива изцяло в социалната мрежа, като в представите на създателя на инициативата, ако се натрупат достатъчно хора зад една добра идея ще се намерят фирми, които биха искали да определят себе си като социално отговорни и биха пренасочили част от рекламните си бюджети в посока засаждане на дървета. Гората.бг" работи в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите и с неговите структури, с десетки общини, стотици училища и детски градини в цяла България.

Граждани подават онлайн сигнали за проблемни дървета в Стара Загора

Граждани подават онлайн сигнали за проблемни дървета в Стара Загора

Староагорци могат да подават жалби за изгнили дървета

Кметът на града заяви, че има желание и ще проведе тази акция с гражданите на Ямбол при спазване на въведените противоепидемични мерки, датата ще бъде уточнена допълнително, подчерта Ревански.