Доброволци на Българския младежки Червен кръст от Младежкия авариен екип (МАЕ) в Благоевград са на път за с. Осиково, където снощи се разигра трагичен инцидент: две момчета бяха убити от собствения си баща.

Съучениците на децата и всички жители на селото са в шок. Доброволците от МАЕ ще окажат психологическа подкрепа на учениците от местното училище и на всички нуждаещи се.

Преди седмица същите млади червенокръстци осъществиха хуманитарна акция на граничен пункт "Кулата", където раздаваха храна, вода и хигиенни материали на блокираните шофьори около българо-гръцката граница. Днес те отново ще изпълнят хуманния си дълг.

Младежките аварийни екипи на БМЧК са подготвени от най-добрите психолози в България как да действат в подобни ситуации. Те имат вече богат опит.

През април 2004 г. доброволци от МАЕ работиха със съучениците на драматично загиналите в река Лим в Сърбия деца от Свищов.

Преди две години МАЕ - Русе, оказваше психологическа подкрепа на близките на загиналите и пострадалите след катастрофата при моста до град Бяла.