Друг шофьор на рейс е блъснал жената в Пловдив. Арестуван е невинен. Това съобщи "24 часа". направление - за Кричим. Шофьорът изпълнявал редовен курс за този град и возел петима пътници. Другият пък карал работници за Кричим. Именно той е ударил 65-годишната пешеходка на кръстовището на ул. "Царевец" и "Пещерско шосе", не спрял и напуснал местопроизшествието. Буквално минути по-късно минал рейсът на Живко Ковачев. Той и пътниците забелязали паднала жена на платното и скупчени хора около нея, както и автомобил на СОТ.

Ковачев сметнал, че очакват линейка, и продължил по маршрута си. На автогарата в Кричим него пък го чакала полиция, тъй като свидетели на произшествието казали, че пловдивчанката е блъсната от рейс с табелка Кричим. И двата автобуса обаче са имали такъв надпис. По тази причина и станало объркването. Ковачев е тестван с драг чек за наркотици в полицията в Пловдив, който е реагирал положително за амфетамин. Взета му била кръвна проба за дрога, но още не е готова. Назначена е и химическа експертиза. Пострадалата жена е в болница със счупен крак и ръка.

Дрогиран шофьор на автобус блъсна пешеходка в Пловдив и избяга

Дрогиран шофьор на автобус блъсна пешеходка в Пловдив и избяга

Жената е в болница

Адвокатът на Ковачев - Красимир Стоянов, обясни, че вчера двама от пътниците в автобуса са дали показания в сектор "Престъпления по пътищата". Техните обяснения напълно оневиняват Живко. "Оттук нататък очакваме постановление от прокуратурата за частично прекратяване на образуваното досъдебно производство срещу Ковачев. Обвинение за шофиране под въздействие на наркотици не му е повдигнато", добави адвокат Стоянов.

Самият той присъствал в събота сутринта на привличането на Живко към наказателна отговорност, но от прокуратурата не намерили за нужно да го уведомят, че освобождават клиента му същия ден след неочаквания развой на събитията. Категоричен е, че шофьорът ще съди прокуратурата по Закона за отговорността на държавата за причинения стрес.

Припомняме, че на 12 февруари бе съобщено, че дрогиран шофьор на автобус е блъснал пешеходка в Пловдив и избягал.