Инцидент с два товарни влака в района на столичната гара "Илиянци". По информация на МВР, сигналът е подаден в 3:13 тази сутрин.

Две композиции са се сблъскали, след като са тръгнали по едно и също време. Единият товарен влас е бил празен, другият е превозвал гориво.

По първоначална информация единият машинист се е заблудил и е тръгнал, без разрешителен сигнал, съобщи bTV.  От 8-ми коловоз, с редовен изходен сигнал, в посока гара Курило тръгва празна товарна композиция на частен превозвач. В същото време от 9-ти коловоз, без подаден изходен сигнал, в посока гара Световрачане тръгва друга празна товарна композиция на същия превозвач.

Локомотивите са дерайлирали. И двата влака са на частния превозвач "Булмаркет". Движението по жп линията София - Варна временно бе блокирано.

Припомняме, влакова композиция с пропан-бутан и пропилен на фирма "Булмаркет" дерайлира и се взриви на гара Хитрино на 10 декември 2016 година. Седем души загинаха и 29 бяха ранени.

Няма пострадали машинисти, няма и разлив на гориво. В момента се извършва се оглед на мястото на произшествието.

Поради възникналия инцидент с два товарни влака на частен железопътен превозвач беше отменен крайградският пътнически влак № 20270 от Лакатник за София. Пътниците за този влак са превозени със следващата композиция по това направление. По същата причина пътническият влак № 20111 от София за Враца замина с 24 минути закъснение от Централна гара София.

Движението на всички останали влакове в участъка не е засегнато и се осъществява нормално.

Предвид зимната обстановка и обилния снеговалеж в Западните области на страната движението на влаковете се осъществява без сериозни закъснения и към този момент няма участъци с прекъснато движение на влаковете, предизвикано от усложнената метеорологична обстановка.