Европейската комисия ще очаква на 22 февруари доклад от български национални одитори във връзка със замразените европейски плащания за пътно строителство в нашата страна.

Това заяви днес еврокомисарят за регионалната политика Данута Хюбнер на пресконференция за изпълнението на европейския бюджет за кохезионна политика през периода 2007-2013 година.

„В Европейската комисия очакваме доклада, изготвен от български национални одитори. Вчера вечерта говорих с министъра на финансите господин Пламен Орешарски. Докладът по програмата, която се занимава с пътното строителство, ще дойде веднага след като бъде готов, което трябва да стане на 22 февруари." заяви Данута Хюбнер, цитирана от БТА.

Според нея няма данни, сочещи, че в случая са замесени европейски пари.

"Все пак искаме да сме напълно сигурни и затова чакаме да получим доклада. Досега отбелязахме много добра и бърза реакция на българското правителство по случая, също и много близко сътрудничество с Европейската комисия." - коментира Данута Хюбнер.

Тя допълни, че след получаването на доклада трябва да има пълна сигурност, преди да се възобновят плащанията на европейски пари за пътно строителство в България.

„Вече има доста персонални промени, извършени от правителството. Всичко е под контрол и имаме много добро сътрудничество с българското правителство." - отбеляза Данута Хюбнер.