Искаме по-бързо да закрием площадките за съхранение на отпадъци, където са установени нарушения и които застрашават здравето на хората. Tака министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро коментира работят ли в момента площадките на Бобокови в Русе.

Той не знае кои са Бобокови и дали работят техните площадки за боклук. Много хора имат площадки за съхранение на отпадъци - около 5 000 са, наизуст мога да ги цитирам първите 20, после ще ми е трудно, каза Димитров. Контролът над съхраняването на отпадъци, внесени отвън в страната, се осъществява не от екоминистерството, а от РИОСВ.

Ревизоро: Мафията не спи

Ревизоро: Мафията не спи

Работил е добре с Красимир Живков

Площадките за съхранение на отпадъци, които са лицензирани, работят, а тези, за които се установи нарушение, свързано с отпадъци, се затварят, предупреди Ревизоро. Той недоумява защо да се пишат години наред актове, а не просто да се закрият, след като бъдат установени нарушения.

Иначе от МОСВ имали много контакти с италианските власти и те подкрепили исканията на България контейнерите с боклук да бъдат върнати обратно. "Италианските власти с кораби за своя сметка изнесоха всички контейнери в Италия, което беше голям успех, но никой не го отрази. Аз не искам повече такива контейнери да влизат в България, защото създават проблем на нашето общество", каза още Ревизоро.

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Иззети са вещи и документи