Апелативният специализиран съд установи, че няма основания мярката за неотклонение на бизнесмена Пламен Бобоков да бъде изменена от парична гаранция в задържане под стража, съобщи БГНЕС.

В съда днес бяха представени нови доказателства по производството, от които стана ясно, че е проведен разпит на вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева, която беше разпитана точно по повод публикуваните вече от прокуратурата кореспонденции между обвиняемия Пламен Бобоков и съветника на президента Пламен Узунов.

От разпита бе установено, че процедурата е била спазена по назначаването на посланиците, но по един много елегантен начин президентската институция се е намесила да бъдат избрани точно те. Това съобщи през журналисти прокурор Генка Брезашка.

Пламен Бобоков: Целта на атаката е президентът

Пламен Бобоков: Целта на атаката е президентът

Всичко, което виждам в последните няколко дни е една груба манипулация

Пламен Бобоков е обвинен като участник в организирана престъпна група, напомниха прокурорите по делото, според които той разполага с телефоните на важни хора в държавата и успява да прокара свои политически и икономически интереси. Според обвинението и договора за консултантска дейност, който бе посочен вчера от спецпрокуратурата като доказателство за обвинението, е разменна монета е услугите.

Припомняме, че вчера спецпрокураурата направи анализ на кореспонденцията между П.Б. - Пламен Бобоков и Пламен Узунов - "Prezident-Pl. Uzunov".

Според който чат, двамата многократно са си обменяли информация, касаеща въпроси, свързани и с външната политика на Република България, както и с кандидатури за български посланици в страни извън Европейския съюз.

По-рано днес Бобоков заяви, че с Узунов са добри познати.