Не е работа на политиците да говорят за Апостола”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на тържествената церемония пред бюст-паметника на Васил Левски в „Борисовата градина”.

По повод 174 години от рождението на Левски пред паметника дойдоха военният министър Аню Ангелов, заместникът му Августина Попова, зам.-министър Валентин Радев, зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров, десетки граждани и историци.

По думите на Фандъкова, работа на творците и най-вече на историците е да говорят за Апостола.
"Нашата задача е да съхраняваме паметта му, да изграждаме паметници, да се грижим за паметниците и за пространствата около тях, така че всички хора да могат да дойдат и спокойно да се поклонят пред неговата памет", посочи столичният градоначалник.

Фандъкова изрази радостта си, че от рождението на Левски до сега са изградени десетки негови паметници. Тя благодари на всички столичани, които са завели децата си на церемонията пред бюст-паметника и посочи, че така се възпитава патриотизъм в младото поколение.

Официалната церемония протече под звуците на военно-патриотична музика. Гвардейци поднесоха венци и цветя от името на президента Георги Първанов, председателя на НС Цецка Цачева, кмета на София Йорданка Фандъкова, министъра на отбраната Аню Ангелов, председателя на СОС Андрей Иванов, спортен клуб „Левски” и 166-то училище „Васил Левски”, футболен клуб „Левски” и много граждани.