Американската компания за киберсигурност "Тад груп" изпрати позицията си до медиите във връзка със задържането на своя служител Кристиян, обвинен, че е хакнал сървърите на НАП и е източил незаконно голямо количество данни.

"Тад груп" следи ситуацията отблизо и ще съдействат изцяло на прокуратурата за изясняване на подробности по случая с кибер атаката.

В позицията на компанията се посочва, че Кристиян е служител от 2017 година на позицията "Експерт киберсигурност" и винаги се е отнасял с етичност, професионалност и лоялност, както към работните си ангажименти, така и към клиентите на компанията, така и към целия екип.

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

НАП, ДАНС, МВР проверяват евентуална хакерска атака

В един файл срещу над 1,1 млн. ЕГН-та са изписани доходи и вноски

"ТАД груп" е компания за киберсигурност, основана през 2014 г. в Ню Порт Бийч, Калифорния. Основна част от нашите клиенти са средни и големи бизнеси от разнородни индустрии, за които високите нива на сигурност на информацията и защита на данните са от изключителна важност. Нашите клиенти се разпростират от правителствения до частния сектор и включват компании, опериращи в различни сектори като банкиране, биотехнологии, здравеопазване и др., заявяват от "Тад груп"

Компанията ни е специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията и наша основна цел е да съдействаме на нашите клиенти в превенцията срещу злонамерени атаки. Всички наши специалисти преминават специални обучения, съобразени с кодекса на етичното хакерство.

Задържаният хакер пробил и сайта на МОН преди 2 години

Задържаният хакер пробил и сайта на МОН преди 2 години

До момента нямал криминално досие

От компанията посочват, че остават на разположение и ще съдействат на разследващите органи.

Припомняме, че по-рано днес беше разпространена информация, че обвиненият Кристиян Бойков е завършил с отличен (6.00) курс по етично хакерство в СофтУни, като е получил и сертификат за завършения курс с преподавател Любомир Тулев, който е сътрудник в групите за киберпрестъпления на МВР, Интерпол и ФБР.

Вчера вътрешният министър Младен Маринов посочи руска следа в престъплението, но тази сутрин комисар Явор Колев обяви, че има задържан за атаката.

3% от базата на НАП е засегната от хакерската атака

3% от базата на НАП е засегната от хакерската атака

Пробивът е през услуга, която се използва за възстановяване на ДДС

Тази сутрин премиерът Борисов обяви хакерите за истински вълшебници. Борисов изтъкна, че трябва да се помисли върху това как да бъдат привлечени, защото работата, която извършват е модерна и един вид "бунтарство", че можеш да преодолееш системи.