Гълъбин Боевски е депозирал оставката си в деловодството на общината тази сутрин.

Столичният кмет Бойко Борисов каза, че ще я приеме, но олимпийският шампион остава член на партия ГЕРБ.

Борисов бе категоричен, че отговорността за инцидента с 15-годишния син на олимпийския шампион от Сидни 2000 - е на самия баща и на никого другиго.

Мястото в Столичния общински съвет ще бъде заето от Иван Лулов, съобщи БНР.

Припомняме, че до оставката на Боевски се стигна след инцидента със сина му в петък сутринта, когато 15-годишният младеж се простреля с газов пистолет в главата.

Преди два дни щангистът заяви, че на срещата си с председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов ще подаде оставката си като общински съветник.

Столичното 18-то училище ще заведе гражданско дело срещу Гълъбин Боевски за уронване на престижа. Синът на Боевски беше обвинен от учители и охраната в „арогантно поведение".

На педагогическия съвет на училището е взето и още едно решение - 15-годишният син на олимпийския шампион да бъде преместен в друго училище.

Пред БНР директорката на училището Величка Стойчева каза, че с декларация призовават столичния Общински съвет и Бойко Борисов да приемат оставката на Гълъбин Боевски.

Тя е категорична, че "обществото трябва да разбере, че родителите наистина отговорно трябва да приемат функциите си, а тяхното пренебрежително отношение понякога, на някои от тях към учителите и училището е твърде опасно."

"Прехвърлянето в друго училище не е решение на проблема. На практика ние изпращаме едно дете въоръжено в друго училище и го чакаме в началото на следващата година да се върне може би с "Калашников", допълва още Величка Стойчева.

Тя изрази готовност училищното настоятелство да проведе обстоен разговор около проблемите на българското училище със столичния кмет, към когото са изпратили покана.

"Бихме се радвали да имаме възможност да поговорим за проблемите в образованието, както и за конкретните проблеми на това училище и въобще да споделим всички болки, които напоследък се трупат", сподели директорката на столичното 18-то училище.