Недоверието към президента е надминало доверието, показва последното изследване на "Галъп".

Проф. Петър-Емил Митев заяви това на работна среща на НДСВ. Той е скептично настроен и се разграничава от мнението на президента за внасянето на мажоритарен елемент в избирателната система, тъй като през тази „мажоритарна врата" ще влезе местният бизнес.

Според Петър Емил-Митев ще се получи това, което се вижда на местните избори.
„Президентът особено активно се е заел с енергийните проблеми и ако той допринесе за реализирането на проекта "Набуко", това ще допринесе за неговия имидж и за страната ни като цяло", посочи Митев, цитиран от БНР.

Мнението на хората е, че партиите в страната са твърде много.

Според проучванията идеята на НДСВ двата избора тази година да се проведат в един и същи ден съвпада с нагласата на обществото и по този начин политическата класа би получила по-голяма представителност в очите и доверието на избирателите.

По думите на говорителя на НДСВ Станимир Илчев „Атака" е дала сигнал, че ще подкрепи идеята на НДСВ за провеждането на избори в един ден и ще се включи в петицията, подготвяна от НДСВ.

Зад тази идея вече са застанали имена като проф. Михаил Константинов, проф. Димитър Димитров, Иван Гарелов, Илия Божинов, проф. Петър-Емил Митев, Димитър Найденов, доц. Георги Лозанов и други.