От ПГ на ГЕРБ даряват 17 хил. лв. на село Галиче. Дарението е за построяването на детска площадка. Ангажиментът е поет от председателят на ПГ на ГЕРБ и зам. -председател на партията Цветан Цветанов.

"Искаме да зарадваме децата в с. Галиче, като им подарим чисто нова площадка за игри. Те несъмнено го заслужават и се надявам всички малчугани да имат много незабравими мигове на новата си придобивка. Винаги съм твърдял, че спортът и движението са здраве и изграждат характера", заяви Цветанов и добави, че има надежда построяването на тази площадка да бъде крачка към прекратяването на политическото противопоставяне в селото.

"Нека поне на нея деца и родители да се събират и да се забавляват заедно", посочи очакванията си за площадката Цветан Цветанов.

Корнелия Нинова надъхва смелите хора в Галиче, опълчили се на мутрите

Корнелия Нинова надъхва смелите хора в Галиче, опълчили се на мутрите

Гарантира им, че БСП нямало да допусне да бъдат малтретирани

Припомняме, само преди седмица в Галиче се проведоха извънредни избори за кмет, след като бившият кмет Ценко Чоков е от месеци в арестаТой бе арестуван по обвинение за ръководена на организирана престъпна група за рекет, изнудване и побой.

Според резултатите от вота новият кмет на Галиче е Страхил Стоянов от ГЕРБ. Той е получил с 27 гласа повече от опонента си, при 66% избирателна активност в селото.

Ценко Чоков е невинен за лихварство, но виновен за отвличане
Обновена

Ценко Чоков е невинен за лихварство, но виновен за отвличане

По 4,5 г. затвор за Ценко и Мартин Чокови за отвличане, за заплаха за убийство и др.

Изборите в Галиче бяха съпроводени с много обвинения за манипулации и фалшификации, като се стигна и до втори кръг на местните избори за кмет. На балотажа участваха кандидатите на двете най-големи политически сили у нас - ГЕРБ и БСП. От листата на социалистите в надпреварата се състезаваше Веселин Тушинов. Кандидатът на ГЕРБ беше Страхил Стоянов, който и спечели изборите. Обвинения имаше и от страна на кандидата на ВМРО, който директно обвини, че ГЕРБ са се договорили с ДПС за вота. Като доказателство бе посочено това, че само дни преди изборите нов асфалт по няколко улици бе положен именно в махалата в Гариче.

В хода на изборния ден бяха подадени няколко сигнала за нередности в изборния процес от кандидата на БСП.

ГЕРБ не приема социалисти да са морален стожер

ГЕРБ не приема социалисти да са морален стожер

Конкуренцията на изборите в Галиче била между ГЕРБ и ДПС

Според социалистите в едната от изборните секции, намираща се в училището в селото, през задната врата са влезли около 15 души. Хората били непознати в селото, но фигурирали в избирателните списъци.

От щаба на Веселин Тушинов подадоха и друг сигнал - за нелегална агитация от страна на член на подвижната избирателна секция в деня на вота.

Случаят беше проверен и по него бяха съставени актове за административно нарушение спрямо служителите от мобилната секция. Служителите раздали на трети лица празни бюлетини, така че да гласуват вместо хора с увреждания и други жители на селото.