ГЕРБ ще мисли как да подходи за поправките "Манолова" на избирателната система.  

Припомняме, вчера омбудсманът внесе поправките на инициаторите на референдума, но за да влязат в законодателната програма някой депутат трябва да ги припознае и входира.

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

Манолова внесе законопроект за въвеждането на мажоритарна избирателна система

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че партията ще участва утре в дискусия за изборната система, предстои и правна комисия да направи анализ. Той посочи,че партията му иска да се съобрази с волята на хората.

Спънка би било, ако мажоритарен депутат стане министър. Ще трябвало да се провеждат частични мажоритарни избори. Нямало гаранция, че в такава ситуация ще се запази управляващото мнозинство.  Герберите са готови още на следващия вот да се мине към мажоритарна избирателна система. Трябвало да се обясни на обществото до какво ще доведе референдумът.

Референдумът обслужи определени политически партии, категоричен бе Цветанов.

Допитването било в полза на целите на всички формации като идеята била да се атакуват ГЕРБ.  Партията му ще участва във всички дискусии.

Следващият парламент да прави дълбоки изменения в изборната система.

За това настоя в същото време депутатът от ДПС Четин Казак за поправките "Манолова".

Промяната в изборната система трябва да бъде направена с достатъчно време и в спокойна обстановка от парламент, който има стабилно мнозинство, убеден е той.

Следващото Народно събрание, което направи тази промяна трябва да има стабилно разпределение на силите и да разполага с дълъг хоризонт. За времето, което оставало на това събрание едва ли ще направи промени в избирателната система.

Нека да се концентрираме върху това, което реалистично може да направи това Народно събрание, призова Четин Казак.

Румен Петков критикува поправките "Манолова"

Румен Петков критикува поправките "Манолова"

Абсурдно било да се внася мажоритарно гласуване без райониране

На пленум в събота столетницата решава дали да прегърне като свои поправките "Манолова". Това стана ясно от думите в кулоарите на парламента на лидера Корнелия Нинова. Парламентарната група обсъдила всички гледни точки и решила решението да дойде от Националния съвет на партията. Тя е скептична този парламент да успее да приеме избирателни правила. Ако се пришпори и това било възможно. Зависи от нас, категорична е Корнелия Нинова.