Заместник-председателят на АБВ Румен Петков критикува омбудсмана Мая Манолова, която внесе поправки за мажоритарния вот.

Абсурдно било да се внася мажоритарно гласуване без райониране. Президентът има ключово място и роля при определянето на районите за гласуване, припомни Петков пред журналисти в Народното събрание. Това е "Ура, дайте да дадем", коментира той.

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

"Шоуто на Слави" не било военна организация и нямало да прави партия

Манолова внесе законопроект за въвеждането на мажоритарна избирателна система

Припомняме, че в понеделник омбудсманът Манолова внесе в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Изборния кодекс за въвеждането на мажоритарна избирателна система. При внасянето тя изтъкна, че е подготвила законопроекта, за да защити правата на гражданите, изразени на референдума.

Азбукарите щели да поканят на среща обществения защитник и да разговарят по темата. Щели да коментират темата и с държавния глава. Освен това, по думите на Румен Петков, това Народно събрание е с нулев кредит на доверие. Не е това събранието, което би могло да се занимава с такъв генерален въпрос, категоричен е той. Иначе партията му подкрепя мажоритарния вот.