Изходът от предстоящите парламентарни избори на 2 април представлява интерес както за българския гражданин, така и за самите политици. А резултатите от изборния вот освен това са обект на проучване и от страна на изследователските центрове.

Оказва се обаче, че от изборите се интересуват и други и в сайтовете за онлайн хазартни игри залаганията вече започнаха. В общи линии сайтът, който News.bg разгледа, предлага няколко опции за залагане. Както при мач между два футболни отбора потребителят залага за краен победител, така и в този случай играчът залага, но за партия.

Предложени са няколко опции за залагане под надслов "БГ Парламентарни Избори - Пролет 2023".

ГЕРБ-СДС срещу ПП-ДБ: Потребителят има възможност да предположи и избере коя от двете формации ще има по-висок резултат на 2 април. Към този момент ГЕРБ-СДС е с коефициент 1.65, а ПП-ДБ - с 2.10. Това означава, че според букмейкърите гербаджиите имат по-голям шанс да спечелят пред формацията на Кирил Петков и Христо Иванов.

"Възраждане" срещу ДПС: Тук принципът е същия. Отново играчът може да заложи коя от двете партии според него би спечелила пред другата. Интересното тук е, че коефициентът за партията на Костадин Костадинов е 4.50, докато този за политическата сила на Мустафа Карадайъ е само 1.15. Впечатление прави, че коефициентите се менят постоянно, като вчера вечерта те бяха съответно 2.55 за Възраждане и 1.45 за ДПС.

"Български възход" срещу "Има такъв народ": Според резултатите в момента с по-голям шанс в битката между двете партии е тази на Стефан Янев. Букмейкърите са определили за неговата политическа сила 1.53 коефициент, а за партията на Слави Трифонов - 2.35.

Снимка 608333

Източник: news.bg

Следва да отбележим, че съпоставките се правят спрямо партии, между които би могло да има спор за първо и второ място, трето и четвърто, както и между двете, които ще се борят за влизане в Народното събрание.

Припомняме, според последното проведено изследователско проучване на "Галъп интернешънъл болкан" най-голяма подкрепа получават коалициите ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, съответно 27,1% и 26,1%. Като трета политическа сила се нарежда ДПС с 13.4% подкрепа, а зад тях са "Възраждане" с 12.3 пункта. БСП пък печели 8.6% подкрепа. Около бариерата за влизане в парламента са "Български възход" с 4.2%, но в коалиция с ВМРО, която стана ясно, че няма да се осъществи. "Има такъв народ" също е близо до завръщане в НС, като събира 3.9% от гласовете.

Резултатите от проучване на "Медиана" от преди два дни пък сочат, че ГЕРБ-СДС остава първа политическа сила, като има подкрепа от 24.6%. Партията на Борисов има преднина с около 2 пункта пред коалицията Продължаваме промяната - Демократична България, която печели 22.7%. Като трета политическа сила се очертава "Възраждане". Партията увеличава леко подкрепата си спрямо предходните избори, като събира 12.5%. На четвърта позиция се нарежда ДПС с 11.3%, а БСП събира 8.9 процента подкрепа. Партията на Стефан Янев "Български възход" също близа в парламента като събира 4.5% подкрепа. Под чертата, но с шанс да бъдат част от следващото Народно събрание остават ИТН с 3.1%.

ПП-ДБ: Дунчев гледа неговите дървета, но не вижда голямата гора - победата на изборите

ПП-ДБ: Дунчев гледа неговите дървета, но не вижда голямата гора - победата на изборите

Най-важната задача пред коалицията е да измъкнат държавата от управлението на мафията