"Няма как да направим коалиция с ГЕРБ на Борисов". Това каза пред БНР акад. Николай Денков от коалицията ПП-ДБ.

Той обясни, че най-важната задача пред коалицията е да измъкнат държавата от управлението на мафията и да успеят да я управляват по възможно най-добрия начин. Сред нашите приоритети са конкурентна и иновативна икономика, осигуряване на националната сигурност, включително развитие на правовата система, осигуряване на енергийната независимост, намаляване на неравенствата, туризъм, транспорт, регионално развитие, добави Денков.

И посочи, че не скандали са забавили регистрирането на листите на коалицията "ПП - ДБ" за предстоящите избори, а необходимостта да се съчетаят листите на две политически формации. Той увери, че утре всички листи ще бъдат представени от координаторите за регистриране по места. Според него е направен опит случаят с Александър Дунчев да бъде използван от конкурентите на ПП и ДБ на политическото поле.

"Дунчев твърде много се е взрял в неговите дървета и не вижда голямата гора - да се спечелят изборите", коментира Денков.

В предаването "Неделя 150" акад. Денков подчерта, че ПП и ДБ имат съгласие по почти всички въпроси и затова е поел ролята на един от координаторите по подготовката на предизборната платформа, която на следващ етап би се превърнала и в управленска:

"Единствените по-задълбочени дискусии с тях са къде е границата. Ние настояваме да има повече социални разходи, свързани с намаляване на неравенството, с подкрепа на здравеопазването, на образованието, на пенсионерите. Но никога не сме имали съмнение, че тези допълнителни разходи трябва да бъдат в рамките на Маастрихтските критерии - дефицитът да е ограничен до 3%, дългът да не се увеличава. Тук сме си стиснали ръцете с ДБ - каквито и разходи да се правят, трябва да съответстват на тези рамки. Ние нямаме съществени различия с тях, колкото и да се опитват нашите политически опоненти да създават интриги".

По думите му критиките на ГЕРБ са ясен знак, че ПП са единствените, които могат да ги свалят от власт.

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

ПП и ДБ заедно отлепят копитата на статуквото

Регистрираха се с 9999 подписа