"Нашият приятел депутатът Трифонов може би не разбра какво му направих. Всички си отхвърлиха своите избирателни закони, включително и ГЕРБ - умно постъпихте, подло, но умно, подкрепихте им всичко", заяви премиерът Бойко Борисов от Фейсбук.

"От днес нататък депутатът, председател на партия Слави Трифонов носи цялата отговорност за провалените следващи избори, всеки ден ще му го напомням. Когато ги касирам, ще го обвиним в задкулисие с Радев, че иска да държи държавата в диктатура".

"Нека да ги приемат, гласувайте с 200 за тях и се смейте с глас за това, което ще причинят на държавата", призова Борисов. Отговорността вече е само на Слави Трифонов, посочи той и настоя да се гласува всичко.

Отговорността за следващите провалени избори носи Слави Трифонов, подчерта Борисов.

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Несериозно е да мислим още за служебно правителство

Да приемем, че ГЕРБ ще бъдат шести на следващите избори, но същите тези ще трябва да правят правителство, каза още той.

"Нека Слави дойде срещу мен да си говорим за политика - ще се чувства по същия начин, ако ме вкарат в неговото шоу и ми дадат микрофона да запея песен. Ще пея, но няма да е като него. Няма да има дебат, братко, няма да има дебат с тези, как ще се явят?"

"Излизат, нападат жени в парламента, съскат - добре бе хора, ето ви управлявайте, не се занимавайте с нас. Един месец мина, вие ме държите премиер. Нали искате да се махам, защо ме държите един месец, събота и неделя?", запита Борисов.

Една партия, която първо се захване с Избирателния кодекс няма успех, заяви премиерът и по темата за промените в ИК. Искат да въведат гласуване по пощата, цял свят се отказа от машинното гласуване, само че върнете да видите в Австрия как касирали изборите заради гласуване по пощата.

Ако в България касираме изборите, веднага ще има служебно правителство, отчете Борисов.

Манолова: Бойко-разбойко не може да ми иска оставка

Манолова: Бойко-разбойко не може да ми иска оставка

Тя иска да проверяват всичко, дори и МС, за което очаква още по голям рев

ГЕРБ не искат оставката на Мая Манолова, а да обикаля навсякъде и да говори. За това настоя премиерът Бойко Борисов от Фейсбук за влизането на Мая Манолова в сградата на "Булгартрансгаз".

Премиерът като разбрал, че Манолова трябвало да говори ежедневно, ежеминутно, истерията да продължава. "Писмено, товарят на един микробус, не може дай ми флашката - ето ти флашката. Всичко ще им дадем, нека да я има тази комисия, тя да й е председател и да обикаля дружествата. Спикерката на парламента, защото колкото повече говорят, хората виждат", подчерта премиерът.

Борисов продължава да пита защо толкова настоявали толкова бързо да върнат мандата. Един месец след изборите ние не знаем кой какъв е, какво ще прави и как ще го направи, недоумява той.

Аз им знам стила, тези хора всички са били при мен. За това, че не им дадох да правя това, което искат да правят, сега търсят други начини, изтъкна Борисов. Защо не пожелаха да кажат нищо по Плана за възстановяване и устойчивост. Малка била администрацията, а те имали коли колкото цялата администрация, коментира още Борисов.

Захариева очаква от Манолова арести по улиците и не разбира омразата на новите

Захариева очаква от Манолова арести по улиците и не разбира омразата на новите

ГЕРБ не обслужвали чужди интереси, а реагирали първи в защита на Украйна, Навални и Чехия, а Радев не реагирал

Радев нито веднъж не се произнесе за Алексей Навални и за шпионския скандал, посочи министър-председателят.

Не мога да нося две дини под една мишница - или съм партиен шеф, или премиер. Сега чакаме да се намотае (президентът - б.р.) и да се занимавам с партията, категоричен бе Борисов.

Той е доволен, че в ГЕРБ имат готови кадри. Премиерът Борисов заяви, че не е фанатик, но е възпитан и Бог напред, а ние след него.

А тези от 90-те година новото ли са, запита Борисов за твърденията, че ГЕРБ са статуквото, а новите политически партии били новото. След няколко месеца ще ги видим какво ще направят, каза още той.

Борисов недоумява защо Радев се мота с втория мандат

Борисов недоумява защо Радев се мота с втория мандат

Сега вече съм свободен, още няколко дена