"Несериозно е да мислим още за служебно правителство при положение, че тече парламентарната процедура за съставяне на редовен кабинет." Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който участва в инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора".

На въпрос кога ще връчи мандата на "Има такъв народ" и защо дава повече време за размисъл на формацията на Трифонов, държавният глава отговори: "Няма определен срок по Конституцията между първи и втори мандат".

Румен Радев дава време на "Има такъв народ"

Румен Радев дава време на "Има такъв народ"

Надява се предоставеното време да бъде инвестирано в диалог

Няма определен срок в Конституцията между първи втори мандат и не трябва да губим надежда за редовно правителство, подчерта президентът.

Той се надява допълнителното време на ИТН да бъде инвестирано в диалог и съгласие за правителство. За това Радев се надява всеки да осъзнае своята отговорност, като допълни, че е време париите да дадат знак, че са намерили общия диалог, който да ги обедини около ясни принципи, приоритети и цели.

Христо Иванов остава скептичен за мнозинство на промяната в 45-то НС

Христо Иванов остава скептичен за мнозинство на промяната в 45-то НС

Необходимо е да положим всички усилия за правителство, но не и какво да е

Една безпринципна коалиция може да задълбочи още повече нещата, предупреди Радев.

В скоро време президентът ще вземе решение кога да даде втория мандат на ИТН.

В Народното събрание се разглеждат важни законопроекти и хората очакват решения. Трябва да му дадем шанс да свърши полезна работа, посочи Радев.

По думите му рано е да се говори за трети мандат, но очаква партиите и настоящето правителство да намерят сили и да проявят отговорност за актуализация на бюджета. Ще бъде крайно безотговорно към пенсионерите, трудещите се и фирмите, изправени пред фалит, да се окажат през подкрепа точно, когато имат нужда, настоя Румен Радев.

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Румен Радев настоя, че не може да е архитект на бъдеща коалиция

Десислава Атанасова очаквала първо поздравления за победата

Според Радев започва да се намира правилния тон в парламента, предизборните страсти се уталожват и трябва да има конструктивност и добър тон. Има нужда от решителни промени и те да бъдат извършени изцяло според очакванията на хората, а не според егоистични виждания на отделните правителство, категоричен бе Румен Радев.

Дълбок пробив в националната сигурност, установил Радев

Дълбок пробив в националната сигурност, установил Радев

Правителството се провали в опазването на класифицираната информация, категоричен Радев