"Сега вече съм свободен, още няколко дена, но като гледам как президентът Радев се мотае и не знам защо". Така премиерът Бойко Борисов коментира на живо от Фейсбук страницата си бавенето на втория мандат, който трябва да го получи партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". 

Хората търсят кой ще им свърши работата и на следващите избори - ние или те и да покажем кой какво може, настоя Борисов.

Иначе премиерът е доволен, че Горна Баня и изпреварила Банкя в развитието на столичното метро. Коментарът му идва, след като днес бе открит новият лъч на метрото до Горна Баня с четири нови метростанции.

Открихте метрото или то вече не е новина, започна с шега премиерът Борисов в началото на изявлението си във Фейсбук.

ГЕРБ ще обвини Трифонов и Радев в задкулисие и диктатура, ако касират следващите избори

ГЕРБ ще обвини Трифонов и Радев в задкулисие и диктатура, ако касират следващите избори

Борисов: Нашият приятел депутатът Трифонов може би не разбра какво му направих ... гласувайте с 200 за тях и се смейте с глас

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че "преди 4 години поехме риск, сложих подписа си, вие ми помогнахте и ЕК ни помогна". Когато работим, заедно се вижда, но най-важното е да продължаваме. 50 000 души дневно от днес могат да се возят в новите метростанции безплатно, за да могат хората да го видят, посочи Фандъкова.

"Кметицата на Красно село дойде ли?", запита Борисов и допълни, че така се носи политическа отговорност. "Христо Иванов излиза малко като отричаш ли се от Сатаната - отричам се и вече не носиш отговорност, а като я е издигал за кметица, кой да му носи сега отговорност на районния кмет", недоумява министър-председателят.

Фандъкова настоя да се приеме час по-скоро планът за възстановяване и устойчивост, защото вътре в него имало редица мерки за развитие на градската среда.

Бойко Борисов обаче посочи, че хората от плана за възстановяване и развитие не се интересуват.

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Румен Радев не иска да мисли още за служебно правителство

Несериозно е да мислим още за служебно правителство

"За това и днес от "Хаджи Димитър" или от Герена искаш да отидеш на мач, от Горна Баня отиваш за 12 минути. Горна баня изпревари Банкя", доволен е Борисов.

Искам вие да поемете още 2 години и половина да се направи това, което хората очакват от нас, настоя Борисов, като припомни как е направил Витошка пешеходна зона. Нямало нито един работещ шадраван, нещо чешмичка да тече, напомни премиерът.

90 000 тона вредни емисии ще спестим от новото метро, доволен е Борисов. Това е добра придобивка, но какво очакват от нас софиянци.

Ние паркове, градини, инфраструктура, детски градини, училища сме направили. София е модерен град, но в следващи дни, месеци и година трябва столицата да стане дигитална, настоя Борисов.

Днес искам да знам от вас един по един накратко какво ще направите в развитието на града, призова Борисов.

Не всеки мол има нужда от метро, заявяват от "Спаси София"

Не всеки мол има нужда от метро, заявяват от "Спаси София"

Те призовават гражданите да изразят своята позиция

Георги Георгиев от Комисията по финанси в СОС обясни, че за метрото се водят големи битки. БСП и ДБ били против да продължи метрото от Бизнес парка към симеоновския лифт. Как може за толкова важни неща да се водят спорове, недоумява Георгиев.

Има спад от 50% пътувания заради пандемията, отчете Георгиев и увери, че се работи на пълни работи. Той показа на премиера Борисов как може да си купи билет или карта електронно през телефона.

Генчо Керезов, заместник-кмет по дигитализация в СО посочи, че са важни резултатите за хората. В първата седмица на кампанията с новата система за прием вече 8 500 деца родителите им са направили своите кандидатури онлайн за прием в столичните училища.

Всички деца ще бъдат класирани в 1 клас и ще бъдат приети, увери Керезов. Продължава работата по редица други проекти. Той се надява до края на мандата на СОС да бъдат вкарани всички административни услуги онлайн.

Борисов се надява, че с изградената инфраструктура хората да се върнат да живеят в селата - по-екологично, хубаво и чисто. Той призова общинските съветници да обясняват на хората как могат да използват онлайн услугите.

Имаме прекрасно време с този потенциал, който има ГЕРБ в София да се справите с пилотните проекти до края на годината, разпореди Бойко Борисов.

За 11 минути стигаме с метрото от центъра на София до "Монтевидео" от утре

За 11 минути стигаме с метрото от центъра на София до "Монтевидео" от утре

В сутрешния пик метровлаковете ще се движат на 4 минути