В последните два дни депутати от ГЕРБ-СДС масирано внасят между обсъждането на Бюджет 2022 на първо и второ четене в Народното събрание искания за допълнителни средства за общини в страната. От партията съобщават за конкретни искания за общо над 140 млн., като за много общини нужното според ГЕРБ дофинансиране не е уточнено.

ГЕРБ съзря управленческа импотентност, правили се само анализи без резултат

ГЕРБ съзря управленческа импотентност, правили се само анализи без резултат

Ние искаме това мнозинство да е стабилно, за да решава проблемите

Над 57 млн. лв. допълнително само за област Враца поискаха народните представители от Петя Аврамова и Красен Кръстев. В сумата са включени 2 млн. за пътни ремонти в община Борован, за Бяла Слатина - 11.3 млн. за водопровод, улици, тротоари и

енергоспестяващи лампи, за община Враца - 13.2 лв. за изграждане на парк и паркинг, ремонт на улици и междублокови, за Козлодуй - над 2. 8 млн. за ремонт на селски улици и училище, за Криводол - 2 млн. за ремонт на улична и пътна мрежа в населените места от общината, за община Мездра - 9.4 млн. лева, отново за рехаабилитация на пътна инфраструктура, за Мизия - над 8.85 млн. за ремонт на улици и площати и сграда на общинската администрация. За община Оряхово са поискани допълнително 4.7 млн. лв. за ремонт на улична

мрежа, и за ВиК инфраструктура, за Роман - 743 762 лв. за изграждане на асансьор, вътрешен

ремонт на училищна сграда и физкултурен салон, за Хайредин - 2.5 лв. за ремонт и

реконструкция на улици.

ГЕРБ не разбират ината на властта да държи общините и храмовете на тъмно

ГЕРБ не разбират ината на властта да държи общините и храмовете на тъмно

Обвиниха ги в престъпна нехайност

31 милиона допълнително за област Перник поиска депутатът Кирил Ананиев за ремонт, подмяна на водопровод и канализация, асфалтиране на улици в град Перник, мост в Брезник, реконструкция на улична и пътна мрежа и др.

Старозагорските народни представители Красимир Вълчев, Маноил Манев и Илиана Жекова искат от държавния бюджет допълнително над 30 млн. лева за инвестиционни проекти общините Стара Загора, Казанлък и Раднево.

За община Казанлък се предлага осигуряване на пари за реконструкция на общински път и изграждане на велоалея, възстановяване на парк и създаване на подземна техническа инфраструктура и въвеждане на енергоспестяващо осветление и видеонаблюдение, както и внедряване на мерки за енергийна ефективност в училищна сграда.

За община Раднево се предвиждат средства за покрит общински пазар и за фотоволтаична електрическа централа.

За община Стара Загора се планира финансиране за охранителен канал, изграждане на площад, както реконструкция и модернизация на училище и общежитие.

Държавата ще купува ток за общини, болници и социални заведения?

Държавата ще купува ток за общини, болници и социални заведения?

Според него електроенергията за бита няма да поскъпне след падането на мораториума

Депутатът от ГЕРБ д-р Красимир Събев внесе искане за допълнителни 23.7 млн. за общини в област Смолян.

Според него за община Златоград са необходими 14.1 млн. лв. за реабилитация и реконструкция на улици, общински път и на ВиК мрежа. Събев предлага сумата за община Доспат да се увеличи с 3.45 млн. лв. за изграждане на водопровод и канализация, осветление, асфалтиране и изграждане на тротоари на улица "Крайбрежна". За община Баните той иска 450 000 лв. за улица и транспортен подход към пречиствателна станция, 5.5 млн. лв. за рехабилитация на общински път и 200 000 лв. за вътрешна водопроводна мрежа.

Що е то децентрализация, поспориха Петков и Иван Тотев

Що е то децентрализация, поспориха Петков и Иван Тотев

Ще стартира проект за модел на децентрализация на българските общини, увери премиерът

700 хил. лв. допълнително в бюджета на община Ямбол поиска народният представител Димитър Иванов.

Средствата са за дофинансиране на ново кръгово кръстовище.

Екатерина Захариева внесе предложение за увеличение на капиталовите разходи на общините в област Пазарджик с малко над 28 300 лв. Парите са за изграждане на мост и пътна връзка, за асфалтиране, ремонт на улици, бордюри, тротоари, на помещения за социален патронаж, поликлиника, читалищни сгради, театър, площад, реконструкция и изграждане на ВиК инфраструктура и др.

Бургаските депутати Любен Дилов, Жечо Станков и Деница Николова пък настояват за увеличаване на средствата за общините в областта за финансиране на над 20 проекта за инфраструктура, здравеопазване, социални дейности, екология и др.

ДПС за Бюджет 2022: Икономиката, глупако, не репресиите

ДПС за Бюджет 2022: Икономиката, глупако, не репресиите

Асен Василев: Наследяваме ужасна репутация

Народният представител Ивелин Статев внесе предложение за допълнителни средства за община Силистра за изграждане и подобрение на социалната и културна инфраструктура.

Народните представители Десислава Танева и Мария Белова искат финансиране от държавата на 10 проекта в област Сливен. Проектите са свързани с изграждане на улица и кръгови кръстовища и ремонт и на вече съществуваща улица в Сливен, а за община Котел - рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за Жеравна.

За допълнително целево финансиране на капиталовите разходи на общинитеот област Видин пък настоява заместник-председателят на Народнотосъбрание Росица Кирова. Тя иска пари за ремонт назакритата лекоатлетическата писта за енергоспестяващо осветление във Видин, за ремонт на училище в Ружинции на четвъртокласна пътна мрежа вобщината и в община Ново село, както и за довършване на водопровод в община Чупрене.

Асен Василев обеща ниските заплати и доходи да останат в миналото
Обновена

Асен Василев обеща ниските заплати и доходи да останат в миналото

Настоя обществото да разбере, че дългът е по-нисък от предвиденото