В ситуация като сегашната на растяща несигурност в международен план заради войната в Украйна е неподходящо да се правят промени в службите за сигурност. Това мнение изрази в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Коментарът й идва след редицата изказвания на представители на управляващата коалиция, в това число и на премиерът Кирил Петков, намекващи за неефективност в работата на службите.

"Атаките в този момент срещу службите за сигурност не са удачни. Още повече, че ние разчитаме на всички тези мъже и жени, които работят за това България първо по всякакъв начин да запази своята национална сигурност, да следи за своите геополитически интереси и това да не оказва влияние върху ежедневието на българските граждани", коментира Атанасова.

"Отчитам като неуместно посегателство именно в този момент изобщо обсъждането на темата за службите за национална сигурност и то в контекст на най-различни нападки от страна на министри, от страна на членове на коалиционното управление, дори и от ако не се лъжа и министър-председателя. Сега единението на българския народ трябва да бъде мълчание по тези теми", добави тя.

Христо Иванов: Хватки, трикове и мацаници, но да не падне косъм от главата на Гешев

Христо Иванов: Хватки, трикове и мацаници, но да не падне косъм от главата на Гешев

Това заяви пред News.bg съпредседателят на "Демократична България"

Шефът на парламентарната група на ексуправляващите нападна и в по-широк план новата власт. В коментар на изказванията на депутата от ПП Александър Дунчев за злоупотреби в земеделието, нападащи директно ресорния министър от БСП Иван Иванов, Атанасова бе остра - от месец се демонстрирала нестабилност в четворната коалиция и се виждали "очевидни корупционни практики". "Коалицията не беше стабилна, когато трябваше да се вземе решение и по подкрепата на една от декларациите, които българският парламент прие. Часове наред отне тази декларация да се гласува и въпреки това част от партиите, които са в коалицията, не я подкрепиха, а се наложи се опозицията да помага."

"Ако това е вярно, очаквам дори прокуратурата да се самосезира, а тя може да го прави от медийни публикации", настоя Атанасова.