"Ако оставката на главния прокурор Иван Гешев ще реши проблемите с цените на тока, храните, икономическото положение на държавата, включително ще прекрати COVID пандемията в България и в целия свят, след като това се случи, аз с удоволствие ще си подам оставката". Това заяви главният прокурор Иван Гешев затова дали ще отговори на призивите за оставка и от новия правосъден министър Надежда Йорданова.

Гешев настоя от правосъдния министър да му посочи какви са основателните причини да си подаде оставката. На въпроса "Защо трябва да си подам оставката" обаче на Гешев никой не може да му даде конкретен пример, той не чувал друго освен политически изявления.

Гешев брани магистратите от политическа пропаганда и пиар

Гешев брани магистратите от политическа пропаганда и пиар

Всеки прокурор взима решения на база вътрешното си убеждение

Въпреки това обвинител номер едно пожела успех на новия правосъден министър, като се надява, че прокуратурата съвпада с вижданията на новия премиер Кирил Петков за нулева корупция. "Нулева корупция всъщност е невъзможна, защото е невъзможна и нулева престъпност въобще, но по-скоро нулева толерантност изобщо към престъпността", заяде се Гешев с кабинета на "Продължаваме промяната".