Нашите избиратели са доволни от нас и нарастват. Ние изпълнихме всяко едно от нещата, които казахме и обещахме, увери Хаджигенов и допълни, че Татяна Дончева правила пазарлъци с коалицията. Тя поискала всичко така, както го поискала от БСП, но коалицията не го приела. Това заяви съпредседателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" адвокат Николай Хаджигенов в сутрешния блок на БНТ.

Той е разочарован от старите политици, но е там, защото някои трябвало да направи трудните неща. Тази коалиция освен като орел, рак и щука, работила като швейцарски часовник и цъкала както трябва в 45-то Народно събрание, похвали се Хаджигенов.

Служебният вътрешен министър дал много добра заявка за справяне с подслушванията. Зависи колко му стиска на Бойко Рашков, посочи Хаджигенов, според когото следите, които оставят СРС-тата са на точно 4 места и те не могат да бъдат скрити. МВР има нужда от дълбока реформа, както и прокуратурата, настоя Хаджигенов.

Освободиха всички областни управители, без четирима
Обновена

Освободиха всички областни управители, без четирима

Шефовете на спецслужбите били в МС за среща, премиерът не ги приел

Според него няма ръководството на МВР, което да не е полегнало на дадено правителство, както и няма главен прокурор, който също да не е полегнал на управляващите. Цветан Цветанов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров започнаха безконтролното подслушване.

По думите му сложно се правят коалиции в България. Адски трудно се прави коалиции и да обясниш на хората, че има нещо по-важно от тяхното лично его и мечти е сложен процес, обясни Хаджигенов. Трябва да спрем кражбите в земеделието, спорта, енергетиката и икономиката. Това е нещо, което трябва да спрем, за да има бъдеще, посочи той.

За да върнем инвеститорите, трябва да им дадем правна сигурност, настоя Хаджигенов и допълни, че българският съд е нелош работещ съд. Съдът е сравнително добре работещ, но имаме нужда от фини настройки, за да имаме добър съд и справедливост, изтъкна Хаджигенов. Той даде пример за премахване на настоящия състав на ВСС и главния прокурор Иван Гешев, като бъдат заменени от нови хора и нови правила.

До пипане на Конституцията не сме готови, но не се и налага към настоящия момент. Прокуратурата е тотален провал у нас и да крие управляващите и собствените си далавери, оцени адвокат Хаджигенов.