Нека Бойко Рашков каже как може да се хакнат машините за гласуване, след като твърди, че това може да се случи. Това каза депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в ефира на bTV.

Тези машини вече са в склада на "Сиела Норма", определен от Министерски съвет, и на тях трябва да им бъде извършен одит. Това са около 90 машини включително и компоненти и резервни части. В разговор със "Сиела" ние успяхме да установим какви са тези машини. Част от тях е трябвало да бъде гласувано на 4 април, допълни Цеков.

Той обясни, че тези машини не са били съпроводени и транспортирани по надлежния ред - със служители на жандармерията и полицията, а са били изпратени по куриер. "Сиела" ги изпрати там, но не можахме от разговорите със "Сиела" да разберем защо тези машини са били съпровождани по този начин, допълни той.

От МВР върнали 89 машини за гласуване на фирмата-собственик

От МВР върнали 89 машини за гласуване на фирмата-собственик

Конвоирали ги с охрана

Относно казуса със софтуерните проблеми с машините за гласуване във Велико Търново и Добрич, той каза, че не може да отговори кой трябва да понесе отговорност за случилото се.

Попитан дали Бойко Рашков ще внася сигнал срещу Бойко Борисов, той изрази своя позиция, че по-скоро не би внесъл. Не желая да коментирам г-н Рашков, който използва квалификации. Той нарече някои категории хора бивши хора. Добре е да прочете един пост на Евгени Михайлов, който припомня делото по т.нар. танкова касета, където стана ясно каква е била ролята на Бойко Рашков като следовател тогава, посочи Ципов.

Рашков със сигнал до прокуратурата срещу Борисов

Рашков със сигнал до прокуратурата срещу Борисов

Това ще се случи до една седми, уточни той