И през утрешния ден - 4 декември, паркирането в буферните паркинги към станциите на столичното метрото ще бъде безплатно във връзка с повишените нива на фини прахови частици, предаде БНТ.

Паркингите на метрото са шест и са разположени на бул."Цариградско шосе" при Интер експо център, на бул."Джеймс Баучер" и бул."Черни връх", при Бизнес парк "София", два паркинга на метростнация "Бели Дунав" и в центъра на метростанция "Стадион "Васил Левски", съобщиха от Столична община.

От общината призовават гражданите, които се отопляват на твърдо гориво, да използват суха дървесина и висококачествени въглища, а при възможност да преминат и на екологично отопление.

При установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци, може да се подава сигнал на телефоните на съответното районно управление при СДВР или на денонощния телефон на оперативния център на Столичния инспекторат: 02/987-55-55.

Столичната община отново призовава гражданите да предадат старите си гуми на определените за целта места. Така ще бъде предотвратена възможността от замърсяване околната среда, както и евентуално изгаряне. Столичният инспекторат организира за четвърти пореден път предаване на стари гуми в район "Нови Искър" в кв. "Курило" на ул. "Чавдар войвода" - срещу пощенския клон, на 5 декември от 10.00 до 16.00 ч.