В Плевен ограничиха работното време на заведенията за хранене и питейните заведения до 22.30 ч. В Областния оперативен щаб отчетоха увеличаване броя на заболелите от коронавирус в областта.

Обмисля се ползването на новооткрита болница за рехабилитация и продължително лечение в центъра на плевенското село Тученица да стане за лечение на заболели с Covid- 19.

Идеята е част от диагностицираните случаи с Covid- 19 да бъдат пренасочвани, като по този начин се подпомогнат болничните заведения в областния град.

Ще бъде сформирана работна група, която да подготви и предложи конкретни екипи за работа на новата структура е решил още Щабът.

Затварят нощните заведения в София
Обновена

Затварят нощните заведения в София

Мярката е в сила за следващите две седмици

Областният управител Мирослав Петров, който е и председател на Областния щаб, е предложил сформиране на доброволчески екипи.

Те ще бъдат разпределени така, че да подпомогнат работата на екипите в РЗИ - Плевен и Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Припомняме, на 28 здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед. С която нощните заведения - дискотеки, барове и пиано барове - се затварят напълно на национално ниво.

Вечерен час имат заведенията в Пловдив, София, Благоевград, Кресна, Симитли и Варна.