"Гражданската коалиция "Изправи се. БГ. Ние идваме" не вярва в мита за добрите ГЕРБ и ДПС. Абсолютно здравословно ще бъде да останат малко на диета и да не участват във властта". Така лидерът на коалицията Мая Манолова отговори на въпрос дали ИБГНИ ще подкрепят разговори на "Продължаваме промяната" с ГЕРБ и ДПС. Коментарът си тя направи на брифинг пред Министерски съвет.

По думите на Манолова правителството трябва бъде само и единствено на промяната - с ПП "Продължаваме промяната", Демократична България и ИБГНИ. Манолова все пак е сигурна, че Асен Василев и Кирил Петков няма да разговарят за правителство с ГЕРБ и ДПС, но ако го направят, ИБГНИ ще се оттеглят и няма да участват.

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

Петков и Василев категорично подкрепят Румен Радев

Манолова обясни, че разговорите с "Продължаваме промяната" ще се случат в началото на следващата седмица. Ние сме отворени и ще участваме в подписването на споразумение, което да гарантира, че ще има мнозинство на почтените и правителство на промяната в 47-о Народно събрание, категорична бе Манолова.

Според нея това ще е стъпката към по-голяма ангажираност към партийните и политическите субекти за обединяване на усилията и отстраняване на ГЕРБ и ДПС от властта.