От Инициативния комитет "Лозенец" отново коментират в позиция до медиите казуса "Златен век" и последното му развитие, като се заканват да продължат борбата срещу незаконния за тях проект.  

ВАС също даде зелена светлина за строежа на "Златен век"

ВАС също даде зелена светлина за строежа на "Златен век"

Касационната инстанция потвърди отмяната на спирането на строежа

Припомняме, че Върховният административен съд (ВАС) преди дни излезе с решение за отмяна заповедта на шефа на ДНСК за временно спиране на "Артекс". Това решение, според ИК Лозенец е очаквано, защото заповедта на ДНСК е порочна и не е била адекватно защитавана в съдебна зала. С решението на първоинстанционния съд беше отменено спирането от ДНСК на строежа на небостъргача в столичния квартал "Лозенец". Престъплението "Златен век" продължава. Това написа през ноември в социалната мрежа Фейсбук кметът на район "Лозенец", Константин Павлов.

Но това, че съдът пуска строежа, не означава, че той е законен, настояват от ИК "Лозенец". Заповед за спиране на строителството на база изтекло разрешение за строеж и незаконно строителство до ден днешен липсва. От тази гледна точка считаме, че интерпретации, че ВАС е определил строежа като законен като дълбоко погрешни и заблуждаващи. До ден днешен и директор на ДНСК е човекът, направил продължаващото строителство възможно - с превратни тълкувания на законите и спорно изпълнение на основното си задължение - да следи законността на строителството в страната.

Манолова поиска спиране на „Златен век“ и смяна на шефа на ДНСК

Манолова поиска спиране на „Златен век“ и смяна на шефа на ДНСК

Да се извърши проверка...

За ИК "Лозенец", "Златен век" ще остане в общественото съзнание като паметник на корупцията. Един монумент на начина, по който се управляваше България - със законови поправки срещу апартаменти, с лична кореспонденция със зам. министри, използвана като тълкувателни становища, с погазено отреждане на общия устройствен план на столицата.

От Инициативния комитет уверяват, че ще продължат да се борят за законност и трайно решение дали на това място може да се изгражда "34-етажен мастодонт" или не, има ли поправка "Артекс" или не и какъв е срокът на разрешението за строеж на това място. Настоява се служебното правителство да смени началника на ДНСК незабавно и новият директор да направи пълна проверка на случая и при установени нарушения да издаде заповед за окончателно спиране на строителството на това място като незаконно.

Кметът на столичния район "Лозенец" иска спиране на строежа на небостъргача "Златен век"

Кметът на столичния район "Лозенец" иска спиране на строежа на небостъргача "Златен век"

Разрешават само 8-етажна сграда