Интензивен трафик към София в края на почивните дни, съобщава БГНЕС.

Снимка 512041

Източник: БГНЕС

Основният поток прибиращи се след новогодишните празници е по двете магистрали - АМ "Хемус" и АМ "Тракия" и пътя от Югозападна България. Към момента няма задръстване или колони, но движението е интензивно. Засилен е контролът по основните пътища.

Над 12 хиляди шофьори са хванати в нарушение за 4 дни

Над 12 хиляди шофьори са хванати в нарушение за 4 дни

Пътната полиция ще следи за нарушения днес

Трафикът по главен път Е-79 при пътен възел "Симитли-Банско" е нормален в края на почивните дни след Нова година, до обяд днес тапи и задръствания няма, съобщи по-рано медията.

Снимка 512040

Източник: БГНЕС

Главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция съобщи на брифинг, че над 5000 наказателни постановления са издали пътните полицаи в рамките на 31 декември и 1 януари. На 161 водачи са взети шофьорските книжки.

Близнаков констатира безотговорно отношение от страна на шофьорите на пътя, макар обявените специализирани операции по контрол на пътищата. Като пример той съобщи случай от днешния ден, когато още към 11 часа сутринта е заловен шофьор с 2,72 промила алкохол.

Снимка 512039

Източник: БГНЕС

За двата дни по Нова година - 31 декември и 1 януари, са установени над 80 души, седнали зад волана под въздействие на алкохол или наркотици.