Близо 2 млн. лв. ще се инвестират в ремонта на 4,9 км от път II-56 между Павел баня и Горно Сахране, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на годината.

Второкласният път пресича Подбалканския път I-6 Калофер - Казанлък и осъществява връзка на пътуващите през прохода Шипка към Пловдив. Трасето е основна пътна комуникация за едно от най-големите дървообработващи предприятия у нас в с. Горно Сахране. С обновяването му ще се подобри връзката и с балнеоложкия курорт Павел баня и етнографския комплекс "Дамасцена" в с. Скобелево и ще се повиши безопасността на пътуване.

Проектът предвижда цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност за осигуряване на необходимия габарит на пътя. Отсечката ще е с нова хоризонтална маркировка и пътни знаци.

Изпълнител е Обединение "ТРЗП СТАРА ЗАГОРА" (с участници "ТРЕЙС БГ" ЕАД и "ПРОМАКС" ЕООД), с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа в област Стара Загора.