Справедливо е ИТН да има вицепремиер в бъдещия състав на правителство. Това каза в парламента Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. На въпрос кой ще е той - Каримански каза, че името му не е известно, но дори и да го знае - не може да го каже, както и какъв ресор ще бъде. Дори и да знам, на този етап няма да ви кажа, категоричен бе той.

Относно коалиционното споразумение той каза, че то ще е общо между всички парламентарни групи, но не може да отговори дали ще е готово днес. Това е въпрос на мандатоносителя, поясни още той.

Виктория Василева, зам-председател на ПГ на ИТН добави, че срокът за подписване на коалиционното споразумение зависи от всички групи, в момента се изчистват текстовете по секторни политики. Тя изрази надежда, че коалиционното споразумение ще е готово в рамките на днешния ден. Василева също не пожела да коментира дали ИТН ще има вицепремиер.

Първите законопроекти в 47-то НС чакат вече комисиите

Първите законопроекти в 47-то НС чакат вече комисиите

Започва и избор и смяна на шефовете на БНБ, КЕВР и други органи

Владислав Панев от ДБ коментира разговорите между групите по коалиционното споразумение: Разговори има всеки ден, има заседание на органите всеки ден, това е нормален процес. Правителство очаквам преди Коледа.

По думите на Панев коалиционното споразумение ще се подпише по отделно от всички групи, но ще е с едни и същи текстове.

Владислав Панев очаква това да се случи утре, макар да уточни, че зависи от НС на партиите, а БСП още не са свикали още Национален съвет.

По думите му, коалиционното споразумение е изпълнено, формации изчистват идеите си, но "ще се направи, така че до 1-2 години България да е по-добро място за живеене и за бизнес".